您现在的位置:首页>> 自考新闻>> 学位实践>> 内容
2019湖南省成人自考学士学位英语统考模拟试卷
2019湖南省成人自考学士学位英语统考模拟试卷
日期:2019年08月09日  发布人:未知  浏览量:

              2019学士学位英语统考模拟试卷

                         Paper One(试卷一)

                          90 minutes

Part I   Dialogue Completion ( 10 points)

Directions: In this part, there are 3 dialogues with 3 or 4 blanks, each followed by 4 choices marked A, B, C and D. Fill in each blank with the choice that best suits the situation until the dialogue is соmрlеtе. With Dіаlоguе Оnе, аll thе сhоісеѕ wіll hаvе tо bе uѕеd. Wіth Dіаlоguе Тwо аnd Dіаlоguе Three, one choice will be left unused. Mark your answer on the ANSWER SHEET with a single bar through the centre of the letter that indicates your choice.

Dialogue One

Roger: So, how is your new roommate?  

Martha:   l   

Roger: What happened?

Martha: She's always making loud noises at midnight and when I remind her, she always makes rude remarks.

Roger:   2   

Martha: I tried, but it didn’t work.

Roger:   3   

Martha: At least three times. I guess I’m going to complain to the manager.   4   

Roger: Maybe.  

      A. Why don't you have a heart-to-heart chat with her?

      B. She really turns me off.  

      C. I hope she can be driven out.  

D. But how many times did you try?

 

Dialogue Two  

Frank: I just received a letter from one of my old high school buddies.

Sarah:   5   

Frank: Well, actually I haven’t heard from him in ages.

Sarah: To be frank with you, I’ve been out of touch with most of my old friends.

   6      

Frank: I know. It’s really hard to maintain contact when people move around so much.

Sarah: That s right.    7   But you’re lucky to be back in touch with your buddy again.

A. People just drift apart!

 B. That’s nice!

      C. Only one or two still keep me posted about what they are doing.

D. Do you often keep in touch with them?

 

Dialogue Three

Cindy: Would you like to have some ice-cream? I’ve got a variety of flavors for you to choose from. I’ve got strawberry, peach, chocolate, chocolate chip, coffee, vanilla, and butter pecan,

Martha: Wow!    8   I wish I could, but I just can’t. I’m on a diet to lose weight.

Cindy: Come on, it’s just a bite. It doesn’t really hurt to have just a bite.

Martha:   9    Please don't tempt me. Please!

Cindy: Gee! You are really strong-willed.

Martha: You’re absolutely right.   10   

Cindy: Well, I’d better not tempt you. Otherwise, if I give you a piece of cake, you might ask for a glass of milk.

      A. I’m not so easily tempted into doing something that I think is wrong.

B. I’d better not.

      C. I can hardly choose from.

D. What choices you have!

 

Part II  Reading Comprehension (40 points)
Directions: There are 4 passages in this part. Each passage is followed by 5 questions or unfinished statements. For each of them there are 4 choices marked A, B, C and D. Choose the best one and mark your answer on the ANSWER SHEET with a single bar through the centre of the letter that indicates your choice.

Passage 1

Washington Irving was Americas first man of letters to be known internationally. His works were received enthusiastically both in England and in the United States. He was, in fact, one of the most successful writers of his time in the country, and at the same time winning the admiration of fellow writers like Scott in Britain and Poe and Hawthorne in the United States. The respect in which he was held partly owing to the man himself, with his warm friendliness, his good sense, his urbanity, his gay spirits, his artistic integrity, his love of both the Old World and the New. Thackeray described Irving as a gentleman, who, though himself born in no very high sphere, was most finished, polished, witty; socially the equal of the most refined Europeans. In England he was granted an honorary degree from Oxfordan unusual honor for a citizen of a young, uncultured nationand he received the medal of the Royal Society of Literature. America made him ambassador to Spain.

Irvings background provides little to explain his literary achievements. A gifted but delicate child, he had little schooling. He studied law, but without zeal, and never did practice seriously. He was immune to his strict Presbyterian home environment, frequenting both social gatherings and the theater.

11. The main point of the first paragraph is that Washington Irving was

A. Americas first man of letters

B. a writer who had great success both in and outside his own country

C. a man who was able to move from literature to politics

D. a man whose personal charm enabled him to get by with basically inferior work.

12. What is implied by the mention of Scott, Poe and Hawthorne?

A. Irving enjoyed great popular admiration.

B. Scott, Poe and Hawthorne were primarily responsible for Irvings success.

C. Irvings work was not only popular, but also of high literary quality.

D. More Americans than Britons admired Irving.

13. Which of the following best describes the effect of Irvings Presbyterian background on his life?

A. It fostered his love for the theater.

B. It developed his skill in business.

C. It prompted his interest in law.

D. It had almost no effect on his life.

14. Which of the following best describes the effect of Irvings personal qualities on his literary success?

A. His personal qualities were entirely responsible for his literary success.

B. His personal qualities were primarily responsible for his literary success.

C. His personal qualities had some effects on his literary success.

D. His personal qualities had no effects on his literary success.

15. Why might Irvings literary ability have been surprising to the English?

A. They feared competition from American writers.

B. They did not expect the United States to produce good writers.

C. They disapproved of the language American writers used.

D. They thought of the United States as a purely commercial power.

Passage 2

Traditionally, universities have carried out two main activities: research and teaching. Many experts would argue that both these activities play a critical role in serving the community. The fundamental question, however, is how does the community want or need to be served?

In recent years universities have been coming under increasing pressure from both the governments and the public to ensure that they do not remain ivory towers象牙塔” of study separated from the realities of everyday life. University teachers have been encouraged, and in some cases constrained强迫),to provide more courses which produce graduates with the technical skills required for the commercial use. If Aristotle wanted to work in a university in the UK today, he would have a good chance of teaching computer science but would not be so readily employable as a philosopher.

A post-industrial society requires large numbers of computer programmers, engineers, managers and technicians to maintain and develop its economic growth but “man”as the Bible says, “does not live by bread alone. ” Apart from requiring medical and social services, which do not directly contribute to economic growth, the society should also value and enjoy literature, music and the arts. Because they can also promote economic growth. A successful musical play, for instance, can contribute as much to the Gross National Product through tourist dollars as any other things.

16. The main idea of the first paragraph is that       .

A. traditional universities do a good job serving the society

B. universities must meet the needs of the society

C. research and teaching are of great importance in universities

D. universities play an important role in our society

17. We can infer from the second paragraph that       .

A. the society is not satisfied with the present college education

B. the governments interfere too much with college education

C. teachers are forced to do what they don’t like to do

D. teachers dislike teaching commercially useful courses

18. The Aristotle example is used to make the point that       .

A. universities in the UK have produced too much good for graduates

B. such abstract subjects as philosophy is no longer useful

C. education should serve the social needs

D. it is advisable for today’s philosophers to know computer science

19. According to the passage, literature, music and the arts       .

A. do not contribute to economic growth at all

B. arc less useful to the society because they do not make direct contribution to economic growth

C. are similar to medical and social services in their way of promoting economic growth

D. should develop only when they are good for economic growth

20. The author believes that       .

A. art is useful only when it is made into a money earner

B. the promotion of economic growth is the only goal of today’s society

C. universities should not provide literature or art courses

D. the society needs both technical skills and arts

Passage 3

All the useful energy at the surface of the earth comes from the activity of the sun. The sun heats and feeds creatures and mankind. Each year it provides men with two hundred million tons of grain and nearly ten million tons of wood, coal, oil, natural gas, and all other fuels are stored energy from the sun. Some was collected by this season’s plants as carbon compounds. Some was stored by plants and trees ages ago. Even waterpower derives from the sun. Water turned into vapor by the sun fails as rain. It courses down the mountains and is converted to electric power. Light transmits only the energy that comes from the sun’s outer layer, and much of this energy that is directed towards the earth never arrives. About nine tenths of it is absorbed by the atmosphere of the earth. In fact, the earth itself gets only one half millionth of the sun’s entire output of radiant energy.

21. The sun is the source of all of the following EXCEPT      .

A. gasolineB.natural gas

C. Atomic powerD.animal fat

22. Radiant energy is stored as carbon compounds by       .

A. plantsB.water

C. rockD.creatures

23. The sun’s energy provides us with all EXCEP       .

A. rainB. tealC. water              D. light

24. The largest part of the light energy directed towards the earth is       .

A. stored up by the plants

B. absorbed by the earth’s atmosphere

C. stored up by the animals in the form of body fat

D. used for electric power

25. Of the sun’s total output of radiant energy, the earth receive       .

A. one tenth

B. one millionth

C. all that comes from the surface of the sun

D. a very small portion

Passage 4

Television has changed the lifestyle of people in every industrialized country in the world. In the United States, where sociologists have studied the effects, some interesting observations have been made.

Television, although not essential, has become an important part of most people’s lives. It alters people’s ways of seeing the worldin many waysit supports and sustains维持)modem life.

Television has become a baby-sitter, an introducer of conversations, the major transmitter of culture and a keeper of tradition. Yet when what can be seen on TV in one day is critically analyzed, it becomes evident that television is not a teacher but a sustainerthe poor quality of programming does not elevate 提高)people into greater understanding, but rather maintains and encourages the life as it exists.

The primary reason for the lack of quality in American television is related to both the history of TV programming development and the economics of TV. Television in America began with the radio. Radio companies and their sponsors first experimented with television. Therefore, the close relationship which the advertisers had with radio programs became the system for American TV. Sponsors not only paid money for time within programs, but many actually produced the programs. Thus, in American society, television is primarily concerned with reflecting and attracting society rather than experimenting with new ideas. Advertisers want to attract the largest viewing audience possible. To do so requires that the programs be entertaining rather than educational, attractive rather than challenging.

Television in America today remains, to a large extent, with the same organization and standards as it had thirty years ago. The hope for further development and true achievement toward improving society will require a change in the entire system.

26. According to the author, American television is poor in quality because       .

A. advertisers are interested in experimenting with new ideas

B. it is still at an early stage of development, compared with the radio

C. the programs have to be developed in the interests of the sponsors for economic reasons

D. it is controlled by radio companies

27. The second paragraph is mainly about       .

A.TV as the sustainer of American life

B.TV as the major transmitter of culture

C. the educational effect of TV on society

D. the strong influence and the poor quality of American TV

28. In the author’s view American TV should       .

A. be critical but entertainingB. be creative and educational

C. change with the development of societyD. attract as many viewers as possible

29. The author believes that television in the United States has become important to most people because       .

A. it promotes family unity

B. it helps them develop their speaking ability

C. it affects their life in many ways

D. it challenges society

30. The author’s attitude towards American television is      .

A. critical                      B. praising                 

C. doubtful                     D. sympathetic

 

PartVocabulary and Structure(20 points)

Directions: There are 20 incomplete sentences in this section. For each sentence there are four choices marked A, B, C and D. Choose the ONE answer that best completes the sentence. Mark your answer on the ANSWER SHEET with a single bar through the centre of the letter that indicates your choice.

31. Darkness doesn't trouble cats, for they can see _____.

A. in dark

B. in the dark

C. in a darkness

D. in darkness

32. The earthquake happened in _____.

A. late1960s

B. the late of 1960s

C. late of 1960s

D. late of the 1960s

33. If you want to become a doctor, you ought to study _____.

A. medicine

B. the medicine

C. literature

D. the literature

34. Ive got _____ today.

A. the bad toothache

B. a bad toothache

C. bad toothaches

D. the bad toothaches

35. —“Whats in your hand?”

   —“It is a _____ bill. "

A. two-thousand dollar

B. two thousand dollars

C. two-thousand-dollar

D. two-thousand-dollars

36. By the time the war _____ . most of the people had already left.

A. broke out

B. broke up

C. intervened

D. happen

37. My father was asked to_____ the New York office.

A. take part in

B. take place

C. take over

D. take in

38._____ work has been done to improve peoples living standard.

A. Many

B. A great many

C. A large number of

D. A great deal of

39. Lincoln thought it was wrong to keep Negroes_____ slaves.

A. in

B. as

C. for

D. at

40. The search was_____ when the fog got thicker.

A. called off

B. called on

C. called in

D. called for

41. After being tested in many ways, this newly-designed machine will _____ in the near future.

A. take place

B. put into use

C. come into use

D. take action

42. If you associate with such people, I'm afraid you _____ serious trouble.

A. are heading for

B. are making

C. are avoiding

D. are creating

43. From then on, a sound system of Party Committee meetings was _____ in all leading bodies.

A. constructed

B. instituted

C. confirmed

D. given up

44. The train will _____ from Platform 2 at 3: 45 on Tuesday morning.

A. depart

B. arrive

C. stop

D. derail

45. A judge must be _____ when weighing evidence.

A. interested

B. disinterested

C. separated

D. disconnected

46. At present time, people have a trend to live in the _____ .

A. suburb

B. suburbs

C. garb

D. outskirts

47. This kind of work is _____ me.

A. unfamiliar with

B. unfamiliar by

C. unfamiliar to

D. not unfamiliar of

48. You must _____ the facts and should not run away from the truth.

A. look

B. sight

C. front

D. face

49. Its no use ringing me up at the office this week because Im _____ .

A. by my leave

B. at leave

C. in holidays

D. on holiday

50. There is no reason why you should tell them _____ that you are going.

A. for advance

B. in advance

C. on advance

D. of advancing

 

 

Part IV Translation ( 15 points)

Directions: Translate the following passage into Chinese and put your translation on the ANSWERSHEET.

In many ways the Internet has had a very positive effect on society. It has improved communication, simplified handling tasks, offered a huge convenience, enabled faster processing, and provided more options, all of which frees more time to do other things. Yet, interestingly enough, the Internet has in some ways had negative effects. The quality of communication has declined and people are impatient because they have become accustomed to instant satisfaction, and using the Internet also takes up a lot of time.

 

Part V Writing (15 points)

Directions: For this part, you are allowed 30 minutes to write a composition on the topic “An Increasing Number of People are Studying for Master Degrees”. You should write in no less than100 words, and base your composition on the outline given in Chinese below:

1.越来越多的人在读硕士学位;

2.其中的原因;

3.你个人的看法。


答案

Part I  Dialogue Completion

Dialogue One

l.B根据前面Roger的提问“how is your new roommate?(你的新室友如何)”,可判断B项是对这一问题的回答, B项意为:她真是让我厌烦。

2. A根据后面Martha的回答,可以推测Roger给出了建议,A项符合题意,A项意为:你为什么不和她坦白聊一聊呢?

3.D 由下句的回答" at least three time(至少3)"可知D项符合题意, D项意为:那你试了多少次呢?

4.C根据语境, Martha十分讨厌新室友,希望她搬走。空白处填C项符合语境, C项意为:我希望她能被赶出去。

[参考译文]

罗杰:你的新室友怎么样?

玛莎:她实在令人讨厌。

罗杰:怎么了?

玛莎:她总是在午夜制造噪音,我提醒她时,她总是说粗话。

罗杰:你为什么不和她坦白聊一聊呢?

玛莎:我试过了,没用。

罗杰:那你试了多少次呢?

玛莎:至少3次。我打算向经理投诉。我希望地能被赶出去。

罗杰:也许吧。

Dialogue Two

5.B该句是对Frank所说内容的回应,Frank说到刚刚收到高中伙伴的来信”, Sarah表示

 “That's nice! (那很好啊!)”, 符合语境。故选B

6. A由下一句中的“when people move around so much" 可以推知,上句Sarah提到老朋友各奔东西 A项符合题意。A项意为:人们各奔东西。

7.C由空白处后的but转折关系, 可以推知 C项符合题意, C项意为:只有两个朋友还跟我保持联系, 我了解他们的近况。

[参考译文]

弗兰克:我刚刚收到高中伙伴的来信。

莎拉:那很好啊!

弗兰克:是啊,实际上我都好多年没收到他来信了。

莎拉:坦白跟你说,我和大部分老朋友都失去联系了。大家各奔东西。弗兰克:我知道。人们东奔西走,真的很难保持联系。

莎拉:对啊!只有一两个朋友还跟我保持联系,我了解他们的近况。不过你和小伙伴又联系上了,真是幸运啊!

Dialogue Three

8.D前句中Cindy列出了很多冰激凌的口味,空白处Martha回应这么多选择啊!"符合题意,故选D

9.B由两人前面对话可知, Martha正在减肥,Cindy 让她吃一小口冰激凌。空白处后面意为:不要诱惑我。由此推出空白处填B项符合题意, B项意为:我最好还是不吃了。由此看出Martha的意志坚定,为了减肥,即使是-小口冰激凌也忍住不吃。

10. A Cindy 认为Martha意志坚定,Martha回应“You’re absolutely right(你讲得绝对正确)”

空白处填A项符合题意,A项意为:我不太容易受到诱感做一些我认为是错误的事情。

[参考译文]

辛迪:要吃点冰激凌吗?我有好多口味的。有草莓、桃、巧克力、巧克力豆、咖啡、香草和奶油山核桃。

玛莎:哇!这么多选择啊!我真想吃啊,不过不能吃。我正在减肥呢!

辛迪:吃吧!就一小口。吃一小口又不会长胖的。

玛莎:我最好还是不吃。不要诱惑我!求求你了!

辛迪:!你意志真坚定。

玛莎:你说得没错。我不太容易受到诱惑做一些我认为是错误的事情。

辛迪:好吧!我最好还是不诱惑你了。要不然,你该得寸进尺了。

 

Part II  Reading Comprehension

Passage 1

【参考译文】

华盛顿·欧文是美国第一位闻名世界的作家,他的作品在英美地区反响热烈。事实上,他是国同期最为成功的作家之一深受其他作家尊尊崇,比如英国的斯科特,美国的爱伦坡和霍桑。欧文备受尊敬也有他自身的原因,他待人亲切热心,做事理智温文尔雅,而且总是心情昂在文创作中流露真情实感,对新旧世界抱有同样的热爱。萨克雷曾这样描述欧文,出身平凡却贵为绅士优雅风趣成绩斐然在待人接物中展现的是最有教养的欧洲人形象欧文在英国获得牛津大学荣誉学位,这对一个年轻未开化的民族的公民来说,是种难得的荣誉。他还获得了英国皇家文学学会颁发的勋章,并以美国大使的身份出访西班牙。

欧文的背景对他的文学成就并无多大贡献。小时候的欧文很有天赋,但身体娇弱没上过几天学。他学过法律,但对此并不热衷,也从未认真地练习过。严谨的基督教长老会环境对他没有任何影响他经常会光顾社交聚会和剧院。

11. B 推理判断题。第一段第一句即中心句,概括了这一段的大意即华盛顿欧文是第一位在国际上享有盛誉的美国文人也就是说他不仅在自己的国家,而且在国外也获得巨大的成功B与此最相符。段末提到了C但也是为了说明他的成功,包括在B中。A表述不恰当D文中没有提及。

12. C句意理解题。这句提到的Scott, PoeHawthorne都是当时英国和美国最有名的作家欧文的作品受到了他们的称赞可以证明其作品具有很高的文学艺术性。所以选C

13. D事实细节题。文中最后句话提到严谨的基督教长老会的生活环境对他没有任何影响,他经常会光顾社交聚会和剧院。所以选D

14. C事实细节题。第一段第四句中提到,他所受的尊重部分因为他本身的个性如友好、文雅快乐、艺术的正直性等即他的个性对他文学道路上的成功有一定影响。所以选C

15. B推理判断题。第一段倒数第二句提到a young , uncultured nation是指当时的美国可见当时的美国在英国人和欧洲人眼眼中是个年轻而又落后的国家所以英国人没有料到在美国会出现如此优秀的作家。

Passage 2

【参考译文】

传统意义上,大学里主要开展两大活动研究和教学。很多专家认为,这两项活动为服务社会起到关键作用。不过,最根本的问题在于,社会想要或是需要怎样的服务方式。

近年来,政府和公众对大学施加越来越多的压力,以确保大学不会成为学术的“象牙塔”, 脱离现实生活。人们鼓励甚至强迫大学教师开设更多课程,让毕业生能够掌握实用技能。如果亚里士多德要在今天英国的某所大学教书,他很可能会教计算机科学,而不是被聘来当一个 哲学家。

后工业化社会需要大量的程序员、工程师、管理和技术人员来促进经济发展,不过,正如圣经所说,“人不仅仅是依靠面包来生活”。除了医疗和社会服务这些间接促进经济增长的东西以外,社会也应该珍惜,应该享受文学、音乐和艺术,它们同样可以助推经济。比如,一场成功的音乐剧能通过观众掏的钱为经济做出同样的贡献。

16.B推理判断题。第一段提到研究和教学这两个大学里的主要活动为服务社会起关键作用,其实就是说,大学应该适应社会的需要。因此答案为B

17. A推理判断题。第二段是说政府和社会对现在的大学教育不是很满意,因为大学成为脱离社会的“象牙塔”,为此老师们正在采取一些改变的措施BCD都是对文中意思的错误理解,所以选A

18. B推理判断题。我们知道亚里士多德是著名的哲学家,他注重教授理论知识,而现在的大学教育注重教授实用性的技能,像哲学这种抽象、纯理论的学科不再有用了。所以选B

19. C事实细节题。最后一段提到,除了需要医疗和社会服务,社会还需要重视和欣赏文学、音乐和艺术,它们都是间接为经济增长做出贡献的。

20. D推理判断题。文中第二段讲述实雕技能的重要性,第三段讲述此外社会还而要医疗、 社会服务、文学艺术等,所以它们都是社会不可或缺的,因此选D

Passage 3

【参考译文】

     地球表面所有的有用能源都来自太阳活动。太阳为地球生物和人类提供热量和食物。每年,人类两亿吨粮食的出产,还有储存下来的近千万吨木材、煤炭、石油、天然气等燃料都得益于太阳。其中一些作为碳化合物储存在当季植物中,有些则储存在多年前的草木里。甚至水能也来源于太阳。水在太阳的作用下变成水蒸气,降落成雨,流淌到山下,转化成电能。光只传播太阳外层的能量,而其中很多能量都到不了地球表面,有十分之九都被大气层吸收。事实上,地球只接收了太阳所有辐射能量的百万分之零点五。

21.C事实细节题。文章前半部分提到地球上所有的能量来源都离不开太阳,比如地球上的一切动物,人类、树木、煤矿、石油、天然气、其他燃料等,但是没有提到C“原子能”,所以选C

22. A事实细节题。文中第四句提到,太阳能作为碳的化合物储存在植物体内,所以选A

23.B事实细节题。文中后半部分提到水能、雨水和光都是来自太阳能。没有提到B“水鸭”,因此答案为B

24. B事实细节题。文中倒数第二句提到约有十分之九的太阳光被地球的大气层吸收了,真正到达的很少。

25. D事实细节题。文中最后一句说,事实上,地球只接收了太阳所有辐射能量的百万分之零点五,所以是相当小的一个比例。

Passage 4

【参考译文】

电视改变了所有工业化国家的生活方式。美国一些社会学家研究了电视的影响,做了一些有趣的观察。

电视虽然不是生活必需品,但在大多数人生活中却占有重要地位。它改变了人们认识世界的方式;从很多方面看,电视支撑并维持着现代生活。

电视已成为保姆,成为谈资,成为文化的主要传播者和传统的守护者。然而,当我们细细分析一天中在电视上看到的内容,就会清楚地发现,电视不是一个教导者,而是一个维持者。那些粗劣的节目并没有提高人们的理解力,反而维持甚至鼓励他们当前的生活方式。

美国电视节目质量低下,主要原因不仅在于电视发展史,也与电视经济学有关。在美国,电视始于电台。最早开始试用电视的是电台公司及其赞助商。因此,广告商与电台节目之间的紧密联系就形成了美国的电视系统。赞助商不仅花钱占用电视节目时间,而且很多赞助商是节目制片人。所以,在美国社会,电视主要用于折射社会,吸引大众,而不是新思想的载体。广告商们想要的是尽可能吸引最大的观众群。这就需要电视节目的娱乐性多于教育性,吸引力多于挑战性。

在很大程度上,今天的美国电视还是保持着30年前的组织形式和标准。如果电视要进一 步发展,并取得真正的成绩以改善社会,那就需要对整个电视系统做出改变。

26. C事实细节题。通过第四段第一句以及第五、六句话可以看岀,节目赞助商监制节目是质量低下的原因,所以答案为C

27. A主旨大意题。这一段讲的是电视虽然不是生活的必需品,但是却改变了人们认识世界的方式。电视支撑维持着人们的现代化生活。所以答案为A

28. B推理判断题。由第四段倒数第三句话可知,作者希望美国电视节目能够介绍一些新的思想,能有教育意义。所以答案为B

29. C推理判断题。通过第一、二、三段可以看出,电视在很多方面影响着人们的生活。所以答案为C

30. A态度倾向题。由第四段第六句与最后一句可以看出作者对于电视是不满意的,持批判态度。最后一段,作者认为对此需要改革整个电视系统。所以答案为A

PartVocabulary and Structure

31.B 本题考查固定搭配。in the dark “在黑暗中”。句意为:黑暗不会使猫烦恼的,因为它们在黑暗中能看见。

32.B 本题考查固定搭配。in the 1960s“在20世纪60年代”,如in the 1980s “在19世纪90年代”,年份后面加s,表示几世纪几年代;late“晚期,in the late of表示“在…的晚期”。句意为:地震发生在20世纪60年代的晚期。

33A 本题考查习惯用法。study+课程,表示“学…课程”,这时的课程无需加冠词。如study Chinese, study English 等。句意为:如果你想成为一名医生,就应该学医学。

34.B 本题考查动词短语。get/have a toothache“牙疼”,如get/have a cold/headache“感冒/头疼”。句意为:我今天牙疼得厉害

35C 本题考查定语名词的用法。two-thousand-dollar“两千美元的”,是形容词用来修饰bill。数词+名词作定语时,这个名词一般保留单数形式,如”four-leg table”,句意为:“你手里是什么? “是一张两千美元的钞票。”

36.A 本题考查动词短语。break out(不愉快的事情)突然发生,爆发”break up “打碎,拆散;结束”;intervene(between)介入,插人;(in)干涉,干预”;happen(偶然)发生;(to)碰巧”。句意为:战争爆发的时候,大多数人已经离开了

37.C 本题考查动词短语。take part in“参加”;take place “发生”;take over“接管;take in“吸收;理解”。句意为:我爸爸被要求接管纽约办公厅。

38.D 本题考查修饰词的用法。manya great manya large number of都是修饰可数名词复数形式的;a great deal of修饰不可数名词。work是不可数名词,所以选D。句意为:为提高人们的生活水平已经做了很多工作了。

39.D 本题考查动词搭配。keep in“保持;隐瞒”;keep at “坚持,持续”;没有keep askeep for的用法。句意为:林肯认为让黑人一直做奴隶是不对的。

40.A 本题考查动词短语。call off“取消;叫走”;call on“号召,呼吁;邀请;访问”;call in“召集;来访”;call for“要求;提倡;为…叫喊”。句意为:雾变得越来越大,导致调查取消了。

41.C 本题考查动词短语。take place“发生;举行”;put into use“使用,利用"come into use“开始被使用”;take action“采取行动”。句意为:经过几次测试,这款新型机器将在不久的将来被投入使用。

42.A 本题考查动词搭配。head for trouble“自找麻烦”;make trouble“制造麻烦”;avoid“避免”;create“创造”。句意为:如果你和这种人联合,恐怕是在自找麻烦。

43.B 本题考查动词用法。construct“建造(建筑物);创立(学说等)”;institute“创立,立(机构,团体等)”;confirm“证实,证明"give up“放弃”。句意为:从那时起,一个由主要团体组成的健全的党委会成立了。

44.A 本题考查动词用法。depart“离开”,后接from意为“从…离开”,后接for意为“出发去…”;arrive“到达”,后接at/instop的用法是stop to do/doing sth;derail“使出轨”。句意为:火车将在星期二的早上3:45从第二站台离开。

45.B 本题考查动词辨析。interested“感兴趣的”;disinterested“无私的;公正的”;separated“分居的;不在一起生活的”;disconnected“无联络的;支离破裂的”。句意为:法官在权衡证据时一定要公正无私。

46.B 本题考查名词辨析。suburb(城市周围的)近郊住宅区;郊区”,通常用复数suburbs侧重指与市区相接或相邻的居住区;garb“服装,装束”;outskirts“市郊;郊区”,通常指市区以外的地方。句意为:现在,人们都倾向于住在郊区。

47.C 本题考查短语搭配。sb. be familiar with sth./sth. be familiar to sb.“对……熟悉”,其反义词是unfamiliar“不熟悉”。句意为:我对这种工作不熟悉。

48.D 本题考查习惯用法。face the facts“面对事实”。句意为:你必须面对事实,而不应该逃避真相。

49.D 本题考查介词短语。on holidays“在度假”。句意为:这周打我办公室电话是没用的,因为我出去度假了。

50.B 本题考查介词短语。in advance“预先,提前”。句意为:没有理由你要提前告诉他们你将离开。

 

Part IV Translation

[语言难点]

have an effect on.......产生影响  simplify vt.简化  convenience n.方便  decline vi.下降

become accustomed to习惯于  take up占据,

[长难句分析]

1. It has improved communication, simplified handling tasksoffered a huge convenience, enabled faster processing, and provided more options, all of which frees more time to do other things.本句是个简单句,谓语部分是多个并列动词,翻译时直译即可。all of which frees more time to do other things是非限定性定语从句,先行词是前面的多个动词短语。该句译为:它改善了沟通方式,简化了任务处理,提供了巨大的便利,使工艺过程更快速,提供了更多的选择,这一切让人们有更多自由的时间做其他事情。

2. The quality of communication has declined and people are impatient because they have become accustomed to instant satisfaction, and using the Internet also takes up a lot of time.

这部分是说明因特网的消极影响。主要是两个方面:沟通质量下降和占用时间。翻译时按照汉语表达习惯,原因在前,结果在后。故该句译为:人们已经习惯了要求得到快速的满足,因此沟通质量下降,人们变得没有耐心,除此之外,使用因特网也占用了大量时间。

[参考译文]

    因特网已经在许多方面对社会产生了非常积极的影响。它改善了沟通方式,简化了任务处理,提供了巨大的便利,使工艺过程更快速,提供了更多的选择,这一切让人们有更多自由的时间做其他事情。但有趣的是,因特网在某些方面产生了消极的影响。人们已经习惯了要求得到快速的满足,因此沟通质量下降,人们变得没有耐心,除此之外,使用因特网也占用了大量时间。

 

Part V Writing

 

Need A Master Degree or Not

    Nowadays, most people want to enter graduate school. In fact, this desire has grown considerably in the past few years. Students struggle to pass the graduate school entrance exam, to survive the program, and find a job at the end of it. They read many exam preparation books. They may also attend special exam preparation seminars and courses. There are some reasons for such phenomenon.

    First is the general perception that a graduate school diploma, a master's degree, is needed for getting a better job. Second is that some students might not be sure what they want to do, and a few more years inside the courtyards of academic seems desirable.

    In my opinion, this is not reasonable. I don’t deny that a few passed and went on, but the majority failed and finally wiped away their valuable times. So we don't have to study for the master degree. Never forget the old saying: every road leads to Rome!